februar, 2021

Datum predstojećeg susreta

08feb6:00 posle podne8:00 posle podneAktivanSenzitivnost kao snaga - 8-nedeljni psihološki program-onlineAutor i voditelj psihološkog programa je Žana Erdeljan, psiholog

Više

Detalji događaja

Sa velikim zadovoljstvom, pozivam vas na 8 – nedeljni ONLINE psihološki program Senzitivnost kao snaga, namenjen isključivo odraslim visokosenzitivnim osobama, kako ženama, tako i muškarcima!

Nakon 10 godina rada u ovoj oblasti, kontakata sa više stotina visokosenzitivnih osoba, pogotovo žena koje su bile učesnice iskustveno-edukativnih grupa Mama Klub-a u Novom Sadu i dolazile na psihološko savetovanje, mnogo pročitanih knjiga i završenih kurseva na ovu temu, kao i izazova i teškoća na putu ličnog otkrivanja polja visoke senziivnosti, nastao je program ‘’Senzitivnost kao snaga’’, posebno kreiran sa ciljem osnaživanja tela i psihe osoba koje poseduju ovu jedinstvenu biološku crtu!

Psihološki program ‘’Senzitivnost kao snaga’’ predstavlja kombinaciju psihoedukativnog pristupa, iskustvenih vežbi i posebno kreiranih, naučno zasnovanih tehnika, koje su veoma jednostavne za svakodnevnu primenu.

Mozak visokosenzitivnih osoba razlikuje se od mozga većine, i čini nas podložnijim kada je stres, osećaj preplavljenosti (preterane stimulisanosti), kao i kada je anksioznost u pitanju.
Na sreću, postoje efikasni načini kako vežbati naš visokosenzitivni mozak, da bismo bili u stanju da vodimo ispunjene živote, baš kao i svi drugi!

Niste sigurni da li ste visokosenzitivna osoba?
Možda Vam u odgovoru na to pitanje može pomoći: https://hsperson.com/test/highly-sensitive-test/

Visokosenzitivne osobe često se teško nose sa:
-visokim nivoom stresa i anksioznošću
-preplavljujućim emocijama
-osećajem preterane čulne senzitivnosti i reaktivnosti
-niskim nivoom energije
-problemom sa spavanjem
-osećajem da ‘’nisu dovoljno dobre’’
-jasnim postavljanjem granica i izgovaranjem reči ”ne”
-niskim samopoštovanjem i osećajem niže vrednosti

Niste jedini!
Visokosenzitivne osobe čine oko 15-20% opšte populacije. One poseduju specifične moždane razlike, koje naš mozak čine podložnijim stresu, anksioznosti i preplavljujućim emocijama.
Rođeni smo sa mozgom koji podseća na superkompjuter, ali niko nas nije učio kako njime upravljati.

Da li ste spremni da u većoj meri razumete svoju visoku senzitivnost i počnete da je trasnformišete u snagu svog bića?

Šta dobijate učestovanjem u psihološkom online programu Senzitivnost kao snaga:

– bićete sposobni da osećate, u svoj njhovoj punoći i, prijatne i neprijatne emocije, a da Vas one ne ”preplavljuju”
– povećaćete nivo tvoje energije, fokusiranosti i produktivnosti
– prepoznaćete svoju unutrašnju iskricu zadovoljstva i bićete u prilici da naučite kako da živite, u većoj meri, u skladu sa onim do čega vam je stalo, poštujući svoju posebnost
– osećaćete da u većoj meri imate svoj život pod kontrolom i znaćete kako da odgovorite umesto što burno emocionalno reagujete na emocionalna iskustva
– povećaćete tvoje samopoštovanje i osećaj lične vrednosti
– bolje ćete spavati i budićete se odmorniji
– naučićete kako razvijati samo-saosećajnost i ljubav prema sebi
– osećaćete da ste u većoj meri povezani sa ljudima do kojih vam je stalo
– moći ćete da postavite jasnije granice i kažete ne, bez osećaja krivice
– u većoj meri bićete edukovani na polju neuronauke, kao i na polju istraživanja koja se odnose na specifične razlike mozga senzitivaca

Ništa manje važna (možda, zapravo i najvažnija) prednost učestvovanja na programu je činjenica da ćete tokom 8-nedelja biti deo grupe koju 100% čine visokosenzitivne osobe!

Tokom programa bićete u prilici da ovladate brojnim tehnikama i naučićete kako da vodite Dva Dnevnika:
– Dnevnik ohrabrenja i
– Dnevnik izazova i rasta,
kojima ćete imati priliku da se vraćate kada god poželite i kada Vam bude potrebno da na efikasan način sebe osnažite.

Upravo je bogatstvo konkretnih tehnika, originalni način primene istih, kao i razmena i ohrabrenje koje dobijate bivajući u grupi ljudi koji vas razumeju i koji su podržavajući, nešto što ovaj program razlikuje od čitanja knjiga iz ove oblasti.

Kome je program namenjen?
Svim visokosenzitivnim odraslim osobama, kao i profesionalcima koji rade sa visokosenzitivnim osobama ( dr Elejn Aron, vodeći stručnjak u polju visoke senzitivnosti za senzitivce kaže da su ”manjina u opštoj populaciji a većina na terapiji”)

Ko sam ja?
Ja sam Žana Erdeljan, visokosenzitivna osoba, mama, psiholog. Autorka i voditeljka iskustveno-edukativne grupe za psihološku podršku visokosenzitivnim ženama i mamama Mama Klub-a, koji postoji od 2009. godine, u Novom Sadu. Autorka fb stranice: Veoma osetljivo dete, Pozitivno vaspitanje, ko-osnivač Edukativnog centra ‘’Pozitivna disciplina’’ (prvi međunarodno sertifikovani edukator za roditelje u oblasti pozitivne discipline i, u ovom momentu, jedini aktivni član Asocijacije za pozitivnu discipline, iz Srbije).
Osnivač sam prvog psihološkog centra za visokosenzitivne osobe i decu, Centra za edukaciju ”Koraci”, sa sedištem u Novom Sadu.
15 godina provela sam u Savetovalištu za porodicu PU ‘’Radosno detinjstvo’’u Novom Sadu, kao stručni saradnik psiholog. Početkom 2018. godine odlučila da dam otkaz, kada me je opis posla i zahtevi koji su se spram mene postavljali doveli u sukob sa ličnim vrednostima, vizijom mog privatnog i poslovnog života, i profesionalnim afinitetima. Od tada, sa koleginicom vodim Edukativni centar POZITIVNA DISICIPLINA u kom kreiram aktivnosti aa ciljem promovisanja pristupa u vaspitanju dece koji podstiču njihov socio-emocionalni razvoj a 2019. pokrećem i svoj Centar za edukaciju KORACI. Mama sam 12-godišnje visokosenzitivne devojčice Une i supruga jednom sjajnom senzitivcu.
Otkrivanjem polja visokesenzitivnosti počela sam u većoj meri da razumem svoju prirodu i moj život se zahvaljujući tom saznanju, iz godine u godinu, menjao na bolje.
Moja je profesionalna misija je da sa ovom biološkom crtom upoznam što veći broj ljudi, kao i što veći broj profesionalaca koji rade sa decom/odraslima i svojim znanjem i veštinama doprinesem podizanju kvaliteta života svake visokosenzitivne osobe sa kojom dođem u susret. Iskreno se nadam da ćemo se sresti na ovom putu!

Više o meni možete pročitati ovde:
https://veomaosetljivodete.com/biografija/

Program se organizuje u okviru programskih aktivnosti Centra za edukaciju ”Koraci”.

Program će se realizovati online (putem Zoom platforme), tokom 8 nedelja. Susreti će se održavati jednom nedeljno, ponedeljkom 18.00 – 20.00.
Snimak svakog susreta biće dostupan svim učesnicima, u trajanju od mesec dana.
Program počinje u ponedeljak, 08. februara 2021., u terminu 18.00-20.00.

Naredni datumi susreta su:
15. februar 2021. (18.00-20.00),
22. februar 2021. (18.00-20.00),
01. mart 2021. (18.00-20.00),
08. mart 2021. (18.00-20.00),
15. mart 2021. (18.00-20.00)
22. mart 2021. (18.00-20.00)
29. mart 2021. (18.00-20.00)

Cena 8-nedeljne edukacije u trajanju od 16 sati je 12.000 rsd (110 Eura za uplate iz inostranstva) i iznos je moguće platiti iz dva dela.
U tom slučaju,prva polovina iznosa plaća se do početka programa (do 06. februara 2021.) a druga na polovini programa (do 06. marta 2021.)

Svi učesnici dobijaju uverenje o pohađanju programa, izdato od strane Centra za edukaciju Koraci

Cena podrazumeva radni materijal (pdf-ovi sa svim vežbama, audio – snimke, pdf priručnik)

Učestvovanje na programu moguće je slanjem prijave i uplatom rezervacije mesta (informacije o načinu rezervacije mesta poslaćemo Vam mejlom).

Prijava treba da sadrži: ime i prezime, motive zbog kojih se prijavljujete, kao i Vaš kontakt-telefon.

Šalje se na e-mail: centar.koraci@gmail.com

Ukoliko Vas još nešto interesuje, budite slobodni da me kontaktirate na 064/175-15-81 ili da mi pišete na: centar.koraci@gmail.com

Neka senzitivnost postane Vaša snaga!

Vidimo se na programu!

Vreme

(Ponedeljak) 6:00 posle podne - 8:00 posle podne

Adresa

Online - Zoom platforma

Marka Miljanova 22

Datumi budućih susreta u ovoj seriji događaja

februar 15, 2021 6:00 posle podne - februar 15, 2021 8:00 posle podnefebruar 22, 2021 6:00 posle podne - februar 22, 2021 8:00 posle podnemart 1, 2021 6:00 posle podne - mart 1, 2021 8:00 posle podnemart 8, 2021 6:00 posle podne - mart 8, 2021 8:00 posle podnemart 15, 2021 6:00 posle podne - mart 15, 2021 8:00 posle podnemart 22, 2021 6:00 posle podne - mart 22, 2021 8:00 posle podnemart 29, 2021 6:00 posle podne - mart 29, 2021 8:00 posle podne

Organizator

Žana Erdeljanpsiholog, međunarodno sertifikovani edukator za roditelje u oblasti pozitivne discipline, ko-osnivač Edukativnog centra, mama visokosenzitivne devojčice školskog uzrasta i sama visokosenzitivna osoba.064/175-15-81

X