septembar, 2019

Datum predstojećeg susreta

28sep10:00 pre podne4:00 posle podnePsihološki program: Senzitivnost kao snaga - BeogradAutor i voditelj programa je Žana Erdeljan, psiholog

Detalji događaja

Sa velikim zadovoljstvom, pozivamo vas na psihološki program Senzitivnost kao snaga, namenjen visokosenzitivnim osobama!

Nakon 10 godina rada u ovoj oblasti, kontakata sa više stotina visokosenzitivnih osoba, pogotovo žena koje su bile učesnice iskustveno-edukativnih grupa Mama Klub-a u Novom Sadu i dolazile na psihološko savetovanje, mnogo pročitanih knjiga i završenih kurseva na ovu temu, kao i izazova i teškoća na putu ličnog otkrivanja polja visoke senziivnosti, nastao je program ‘’Senzitivnost kao snaga’’, posebno kreiran sa ciljem osnaživanja tela i psihe osoba koje poseduju ovu jedinstvenu biološku crtu!

Psihološki program ‘’Senzitivnost kao snaga’’ predstavlja kombinaciju psihoedukativnog pristupa, iskustvenih vežbi i posebno kreiranih tehnika, koje su veoma jednostavne za svakodnevnu primenu.

Mozak visokosenzitivnih osoba razlikuje se od mozga većine, i čini nas podložnijim kada je stres, osećaj preplavljenosti (preterane stimulisanosti), kao i kada je anksioznost u pitanju.
Na sreću, postoje efikasni načini kako vežbati naš visokosenzitivni mozak, da bismo bili u stanju da vodimo ispunjene živote, baš kao i svi drugi!

Niste sigurni da li ste visokosenzitivna osoba?
Možda Vam u odgovoru na to pitanje može pomoći: https://hsperson.com/test/highly-sensitive-test/

Visokosenzitivne osobe često se teško nose sa:
-visokim nivoom stresa i anksioznošću
-preplavljujućim emocijama
-osećajem preterane čulne senzitivnosti i reaktivnosti
-niskim nivoom energije
-problemom sa spavanjem
-osećajem da ‘’nisu dovoljno dobre’’
-jasnim postavljanjem granica i izgovaranjem reči ”ne”
-niskim samopoštovanjem i osećajem niže vrednosti

Niste jedini!
Visokosenzitivne osobe čine oko 20% opšte populacije. One poseduju specifične moždane razlike, koje naš mozak čine podložnijim stresu, anksioznosti i preplavljujućim emocijama.
Rođeni smo sa mozgom koji podseća na superkompjuter, ali niko nas nije učio kako njime upravljati.

Da li ste spremni da u većoj meri razumete svoju visoku senzitivnost i počnete da je trasnformišete u snagu svog bića?

Šta dobijate učestovanjem u psihološkom programu Senzitivnost kao snaga:

– bićete sposobni da osećate, u svoj njhovoj punoći i, prijatne i neprijatne emocije, a da Vas one ne ”preplavljuju”
– povećaćete nivo tvoje energije, fokusiranosti i produktivnosti
– prepoznaćete svoju unutrašnju iskricu zadovoljstva i bićete u prilici da naučite kako da živite, u većoj meri, u skladu sa onim do čega vam je stalo, poštujući svoju posebnost
– osećaćete da u većoj meri imate svoj život pod kontrolom i znaćete kako da odgovorite umesto što burno emocionalno reagujete na emocionalna iskustva
– povećaćete tvoje samopoštovanje i osećaj lične vrednosti
– bolje ćete spavati i budićete se odmorniji
– naučićete kako razvijati samo-saosećajnost i ljubav prema sebi
– osećaćete da ste u većoj meri povezani sa ljudima do kojih vam je stalo
– moći ćete da postavite jasnije granice i kažete ne, bez osećaja krivice
– u većoj meri bićete edukovani na polju neuronauke, kao i na polju istraživanja koja se odnose na specifične razlike mozga senzitivaca

Tokom programa bićete u prilici da ovladate brojnim tehnikama i naučićete kako da vodite Dva Dnevnika (Dnevnik ohrabrenja i Dnevnik izazova i rasta), kojima ćete imati priliku da se vraćate kada god poželite i kada Vam bude potrebno da na efikasan način sebe osnažite.

Upravo je bogatstvo konkretnih tehnika i originalni način primene istih nešto što ovaj program razlikuje od čitanja knjiga iz ove oblasti.

Kome je program namenjen?
Svim visokosenzitivnim odraslim osobama, kao i profesionalcima koji rade sa visokosenzitivnim osobama ( Elejn Aron, vodeći stručnjak u polju visoke senzitivnosti za senzitivce kaže da su ”manjina u opštoj populaciji a većina na terapiji”)

Ko sam ja?
Ja sam Žana Erdeljan, psiholog, mama i visokosenzitivna osoba. Autorka i voditeljka iskustveno-edukativne grupe za psihološku podršku visokosenzitivnim ženama i mamama Mama Klub-a, koji postoji od 2009. godine, u Novom Sadu. Autorka fb stranice: Veoma osetljivo dete, Pozitivno vaspitanje, ko-osnivač Edukativnog centra ‘’Pozitivna disciplina’’ (prvi međunarodno sertifikovani edukator za roditelje u oblasti pozitivne discipline i, u ovom momentu, jedini aktivni član Asocijacije za pozitivnu discipline, iz Srbije).
Osnivač sam prvog psihološkog centra za visokosenzitivne osobe i decu, Centra za edukaciju ”Koraci”, sa sedištem u Novom Sadu.
15 godina provela sam u Savetovalištu za porodicu PU ‘’Radosno setinjstvo’’u Novom Sadu, kao stručni saradnik psiholog. Početkom 2018. godine odlučila da dam otkaz, kada me je opis posla i zahtevi koji su se spram mene postavljali doveli u sukob sa ličnim vrednostima, vizijom mog privatnog i poslovnog života, i profesionalnim afinitetima. Od tada, sa Dijanom Radojković vodim Edukativni centar ‘’Pozitivna disciplina’’ u kom kreiram aktivnosti posebno namenjene visokosenzitivnoj deci i roditeljima, kao i promovisanju pristupa u vaspitanju dece koji podstiču njihov socio-emocionalni razvoj. Mama sam 10-godišnje visokosenzitivne devojčice Une i supruga jednom sjajnom senzitivcu.
Otkrivanjem polja visokesenzitivnosti počela sam u većoj meri da razumem svoju prirodu i moj život se zahvaljujući tom saznanju, iz godine u godinu, menjao na bolje.
Moja je profesionalna misija je da sa ovom biološkom crtom upoznam što veći broj ljudi, kao i što veći broj profesionalaca koji rade sa decom/odraslima i svojim znanjem i veštinama doprinesem podizanju kvaliteta života svake visokosenzitivne osobe sa kojom dođem u susret. Iskreno se nadam da ćemo se sresti na ovom putu!

Više o meni možete pročitati ovde:
https://veomaosetljivodete.com/biografija/

Broj učesnika ograničen je na 20.

Ova edukacija organizuje u okviru programskih aktivnosti Centra za edukaciju ”Koraci”.
Organizator i domaćin edukacije biće Shema centar Beograd, koji se nalazi u Vojvode Dragomira 33.

Cena dvodnevne edukacije u trajanju od 12 sati je 7.000 rsd i istu je moguće platiti iz dva dela (prva polovina iznosa plaća se prilikom prijave a druga polovina – drugog dana edukacije).

Svi učesnici dobijaju uverenje o pohađanju programa.

Cena podrazumeva radni materijal i osveženje/hranu u pauzama tokom oba dana.
Učestvovanje na programu moguće je slanjem prijave i uplatom rezervacije mesta (informacije o načinu rezervacije mesta poslaćemo vam mejlom).

Prijava treba da sadrži: ime i prezime, motive zbog kojih se prijavljujete, kao i Vaš kontakt-telefon.

Ukoliko Vas još nešto interesuje, budite slobodni da me kontaktirate na 064/175-15-81 ili da mi pišete na centar.koraci@gmail.com

Neka senzitivnost postane Vaša snaga!

Vidimo se na programu!

Više

Vreme

(Subota) 10:00 pre podne - 4:00 posle podne

Organizator

Žana Erdeljanpsiholog, međunarodno sertifikovani edukator za roditelje u oblasti pozitivne discipline, ko-osnivač Edukativnog centra, mama visokosenzitivne devojčice školskog uzrasta i sama visokosenzitivna osoba.064/175-15-81

X